خانه تنگی کانال نخاعی

تنگی کانال نخاعی و یا آسیب نخاعی، به معنای باریک شدن فضاهای ستون فقرات است. این آسیب می‌تواند طناب نخاعی و ریشه‌های عصبی شما را که از هر مهره خارج می‌شوند فشرده کند. تغییرات مرتبط با سن در ستون فقرات یک علت شایع بروز این اختلال است. علائم آن نیز شامل کمردرد و یا گردن، بی حسی، سوزن سوزن شدن و ضعف در بازوها و پاها است. درمان‌های آن نیز شامل درمان‌های خودمراقبتی، فیزیوتراپی، داروها، تزریق‌ها و جراحی است. در این مقاله به صحبت درباره این بیماری و روش‌های درمان آن خواهیم پرداخت.

تنگی کانال یا آسیب نخاعی ستون فقرات به باریک شدن یک یا چند فضا در ستون فقرات گفته می شود. فضای کمتر در ستون فقرات، فضای موجود برای نخاع و اعصابی که از نخاع شما منشعب می‌شوند را کاهش می دهد. یک فضای تنگ می‌تواند باعث تحریک نخاع یا اعصاب شود. این مشکل می‌تواند منجر به کمردرد و درد سیاتیک شود. تنگی کانال نخاعی معمولاً با گذشت زمان و به کندی ایجاد می‌شود. این بیماری بیشتر در اثر آرتروز یا “ساییدگی” به وجود می‌آید. ساییدگی مشکلی رایج است که به طور طبیعی و در اثر افزایش سن در ستون فقرات رخ می‌دهد. به همین دلیل، ممکن است برای مدتی طولانی افراد دچار به عارضه آسیب نخاعی هیچ علامتی نداشته باشند. بسته به محل و شدت تنگی کانال نخاعی، بیمار ممکن است علائم و نشانه‌های زیر را تجربه کند:

  • درد، بی حسی یا گزگز در ناحیه گردن
  • بی حسی گزگز ویا ضعف در پشت، بازوها، پاها، دست‌ها یا پاها

راه‌های درمان تنگی کانال نخاعی چیست؟

انتخاب درمان تنگی کانال نخاعی به علت ایجاد علائم، محل مشکل و شدت علائم بستگی دارد. اگر علائم خفیف باشد، پزشک ممکن است ابتدا برخی از درمان‌های خودمراقبتی را توصیه کند. اگر این روش‌ها جواب نداد پزشک ممکن است فیزیوتراپی، دارو درمانی و در نهایت عمل جراحی را توصیه کند.

درمان‌های خود مراقبتی تنگی کانال یا آسیب نخاعی

  • اعمال گرما: معمولاً گرما بهترین انتخاب برای درد ناشی از آرتروز و درمان تنگی کانال یا آسیب نخاعی است. گرما جریان خون را افزایش می‌دهد که باعث شل شدن عضلات و تسکین درد مفاصل می‌شود. بیماران باید دقت کنند که هنگام استفاده از گرما دچار سوختگی نشوند.
  • اعمال سرما: اگر گرما علائم بیمار را کاهش ندهد، استفاده از سرما توصیه خواهد شد. یخ تورم، حساسیت و التهاب را کاهش می‌دهد.
  • ورزش: ورزش برای تسکین درد، تقویت عضلات برای حمایت از ستون فقرات و بهبود انعطاف‌پذیری و تعادل مفید است.

فیزیوتراپی تنگی کانال یا آسیب نخاعی

یکی از موثرترین درمان‌های توصیه شده اولیه برای درمان تنگی کانال نخاعی، فیزیوتراپی است.اغلب در فیزیوتراپی تنگی کانال یا آسیب نخاعی، فیزیوتراپیست‌ها برای بیمار یک برنامه ورزشی طراحی می‌کنند. این برنامه درمانی به بیمار کمک می‌کند تا قدرت جسمی، تعادل، انعطاف‌پذیری و ثبات ستون فقرات خود را بهبود ببخشد. تقویت عضلات پشت و شکم – هسته بدن – ستون فقرات را انعطاف‌پذیرتر می‌کند. برنامه ورزشی این افراد ممکن است شامل تمرینات کششی، قدرتی و سایر فعالیت‌های هوازی باشد. فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند به بیماران آموزش دهند که چگونه راه بروند که به باز شدن کانال نخاعی منجر شود. به خاطر داشته باشید که فیزیوتراپی درمان توصیه شده برای موارد خفیف تا متوسط است

تکنیک‌ های فیزیوتراپی درمان تنگی کانال نخاعی

تکنیک‌های رایج برای درمان تنگی کانال یا آسیب نخاعی عبارتند از:

  • درمان دستی: درمان‌های دستی یکی از تکنیک‌های مفید و رایج در فیزیوتراپی است. درمان دستی اغلب با هدف کاهش التهاب و تسکین درد به کار می‌رود.
  • ماساژ درمانی: ماساژ درمانی می‌تواند به بهبود تحرک مفاصل سفت کمک کند. ماساژ درمانی شامل استفاده از حرکات ملایم است که می‌تواند به کاهش فشار وارد بر ریشه‌های عصبی کمک کند.
  • طب سوزنی: درمان با طب سوزنی در فیزیوتراپی که توسط یک متخصص طب سوزنی خبره انجام شود، می‌تواند برای کاهش درد کمر و تنگی ستون فقرات مفید باشد.
مهم‌ترین مزیت استفاده از تکنیک‌های فیزیوتراپی برای درمان تنگی کانال نخاعی، غیر تهاجمی بودن آن است. روش‌های مختلف فیزیوتراپی تنگی کانال نخاعی بر خلاف دارودرمانی و جراحی کاملا بدون عوارض هستند. اما در موارد آسیب شدید نخاعی و موثر نبودن فیزیوتراپی، پزشکان استفاده از دارو یا جراحی را توصیه می‌کنند.

تماس سریع

  • Address آدرس خود را وارد کنید
  • Phone 888-123-4567 / 888-321-7654