خانه مفصل شانه

درد شانه می‌تواند در هنگام یک عمل ساده مانند شانه زدن و خشک کردن موهایتان، دست بردن به پشت، یا گرفتن چیزی بالای سرتان رخ دهد. با افزایش سن، احتمال بیشتری وجود دارد که در شرایط مختلف درد شانه را تجربه کنید. در این مقاله در ابتدا به بررسی عملکرد مفصل شانه می‌پردازیم و پس از آن به بررسی کاربرد فیزیوتراپی شانه در درمان آسیب دیدگی شانه می‌پردازیم.

عملکرد شانه در بدن چگونه است؟

شانه دارای دو مفصل است که آن را به یکی از انعطاف‌پذیرترین قسمت‌های بدن شما تبدیل می‌کنند. مفصل اصلی شانه گلنوهومرال نام دارد که یک مفصل از نوع گوی و کاسه است. دلیل این نامگذاری این است که قسمت بالای استخوان بازو به شکل یک گوی است. این گوی در استخوان تیغه شانه قرار می‌گیرد که به عنوان کاسه عمل می‌کند و دامنه حرکتی وسیعی برای شانه فراهم می‌کند.

اما کاسه شانه در مقایسه با سایر مفاصل گوی و کاسه مانند لگن بسیار کوچک است. مفصل شانه با پوششی از ماهیچه‌ها که توسط طناب‌های قوی به نام تاندون به استخوان‌ها متصل شده‌اند، کنار هم قرار می‌گیرند و کنترل می‌شوند. این ماهیچه‌ها و تاندون‌ها کپسولی را در اطراف مفصل تشکیل می‌دهند و از حرکات آن پشتیبانی می‌کنند، اما می‌توانند احتمال دررفتگی آن را نسبت به سایر مفاصل افزایش دهند.داخل کپسول، سینوویوم است که مایعی تولید می‌کند که باعث روان‌شدن مفصل می‌شود و غضروف را سالم نگه می‌دارد. غضروف به محافظت از استخوان‌های شما در برابر هرگونه ضربه کمک می‌کند. غضروف با قرارگیری بین استخوان‌های مفاصل شانه از سایش آنها به یکدیگر جلوگیری کند.

در بالای مفصل اصلی شانه، یک مفصل کوچکتر وجود دارد که در آن قسمت، بالای تیغه شانه (تحت عنوان آکرومیون) به استخوان طوق می‌رسد. این مفصل که تحت عنوان مفصل آکرومیوکلاویکولار شناخته می‌شود و به مفصل بزرگ‌تر زیرین کمک می‌کند تا در محدوده کامل خود حرکت کند، به‌ویژه زمانی که بازوی خود را بالا می‌برید، بلند می‌کنید یا پرتاب می‌کنید.

عملکرد شانه در بدن چگونه است؟

عوامل و شرایط متعددی می‌توانند در ایجاد درد شانه نقش داشته باشند. شایع‌ترین علت شانه درد تاندونیت روتاتور کاف است. این مشکل معمولا با تاندون‌های متورم مشخص می‌شود.

یکی دیگر از علل شایع درد شانه، سندروم ایمپینجمنت شانه است که در آن روتاتور کاف بین آکرومیوم (بخشی از کتف که گوی را می‌پوشاند) و سر بازو (بخش گوی شکل استخوان بازو) گیر می‌کند.

گاهی اوقات درد شانه در نتیجه آسیب به محل دیگری در بدن مثلا گردن یا عضله دوسر بازو ایجاد می‌شود. این درد تحت عنوان درد ارجاعی شناخته می‌شود. درد ارجاعی معمولا با حرکت دادن شانه بدتر نمی‌شود.
سایر علل شانه درد عبارتند از:

  • آرتروز
  • پاره شدن غضروف
  • پاره شدن روتاتور کاف
  • کیسه‌های بورس یا تاندون‌های متورم
  • خارهای استخوانی (برآمدگی‌های استخوانی که در امتداد لبه‌های استخوان ایجاد می‌شوند)
  • گرفتگی عصب گردن یا شانه
  • شکستگی استخوان شانه یا بازو
  • شانه یخ زده
  • در رفتن شانه
  • آسیب ناشی از استفاده بیش از حد یا استفاده مکرر از شانه
  • آسیب نخاعی
  • حمله قلبی

تشخیص علت شانه درد چگونه است؟

پزشک متخصص برای تشخیص علت اصلی شانه درد در ابتدا یک معاینه فیزیکی انجام می‌دهد تا هرگونه مشکل ساختاری را بررسی کند و هر چیزی را که ممکن است ستون فقرات یا گردن را درگیر کند رد می‌کند.در مرحله بعد، دامنه حرکتی بیمار را آزمایش می‌کند تا ببیند شانه چقدر قوی و انعطاف‌پذیر است. این بررسی شامل حرکت دادن بازوها به روش‌های مختلف، مانند بالای سر، در سراسر بدن یا پشت سر، و چرخش ۹۰ یا ۱۸۰ درجه است.

پزشک شما همچنین ممکن است یک یا چند آزمایش تصویربرداری را برای بررسی دقیق تر توصیه کند که شامل موارد زیر است:

  • شعه ایکس
  • اسکم ام آر آی
  • سی تی اسکن
  • الکترومیوگرافی (EMG)
  • آرتروسکوپی

فیزیوتراپی چگونه به تسکین درد شانه کمک می‌کند؟

فیزیوتراپی برای درد شانه یک درمان موفق به شمار می‌رود. هدف از فیزیوتراپی شانه تقویت عضلات اطراف شانه برای بهبود عملکرد و تحرک شما است. فیزیوتراپیست با بررسی آسیب وارد شده به شانه، بهترین روش درمانی را به شما پشنهاد می‌دهد. این درمان به صورت سفارشی برای هر فرد طراحی خواهد شد تا باعث بهبود آسیب وارده به شانه شود.درمانگر همچنین مجموعه‌ای از توصیه‌ها و نکات را به بیمار در مورد تغییر فعالیت‌های روزمره او ارائه می‌دهد تا از وارد شدن آسیب مجدد به شانه پیشگیری کند. علاوه بر این یک سری تمرینات ورزشی مناسب برای تقویت شانه به شما داده می‌شود تا پس از اتمام جلسات فیزیوتراپی بتوانید این تمرینات را به راحتی در خانه انجام دهید.

در برخی موارد، فیزیوتراپی شانه می‌تواند از نیاز به جراحی جلوگیری کند. این امر به‌ویژه برای افراد سالمند که ممکن است میزان موفقیت عمل جراحی شانه در آن‌ها کمتر باشد، مفید است. مطالعات نشان می‌دهد که اکثر بیماران، استفاده از فیزیوتراپی برای آسیب شانه را کافی می‌دانند، اگرچه طول دوره بهبودی می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. حتی در مواردی که جراحی اجتناب‌ناپذیر است، فیزیوتراپی یک راه عالی برای آماده‌سازی و تقویت بدن قبل و بعد از جراحی به شمار می‌رود.

چه زمانی باید فیزیوتراپی شانه را شروع کرد؟

تشخیص اینکه میزان آسیب وارده به شانه در چه حدی است و چه درمان و مراقبت‌هایی برای آن لازم است، بر عهده پزشک متخصص است. اگر درد شانه به قدری شدید باشد که مانع انجام فعالیت‌های روزمره شما شود، پزشک متخصص ممکن است درمان درد شانه به کمک فیزیوتراپی را برای شما تجویز کند.بهتر است درمان فیزیوتراپی شانه را در سریع‌ترین زمان ممکن شروع کنید. اگر آسیب شانه به دلیل استفاده مکرر از آن ایجاد شده است، بسیار مهم است که تا زمانی‌که آسیب وارده به شانه شدیدتر نشده است، اقدامات درمانی را شروع کنید. هرچه درمان آسیب دیدگی شانه را عقب‌تر بیاندازید، احتمال اینکه برای درمان آن به جراحی نیاز باشد، بیشتر است. این امر همچنین می‌تواند از لحاظ مالی نیز برای شما هزینه‌های بیشتری به همراه دشته باشد.

اگر دچار شانه درد هستید به کلینیک فیزیوتراپی محیا در قم مراجعه نمایید تا پس از بررسی توسط متخصص بهترین راهکار درمانی به شما ارائه شود.

اگر دچار شانه درد هستید به کلینیک فیزیوتراپی محیا در قم مراجعه نمایید تا پس از بررسی توسط متخصص بهترین راهکار درمانی به شما ارائه شود.

مزایای فیزیوتراپی برای درمان درد شانه

فیزیوتراپیست پس از ارزیابی وضعیت شانه بر اساس علائم و نشانه‌هایی که بیمار دارد، بهترین روش درمانی را برای فرد طراحی می‌کند. این برنامه درمانی شامل مجموعه‌ای از تمرینات ورزشی و سایر درمان‌ها است. استفاده از درمان‌های فیزیوتراپی شانه می‌تواند فوآید فراوانی برای بیمار داشته باشد.
اگر دچار شانه درد هستید به کلینیک فیزیوتراپی محیا در قم مراجعه نمایید تا پس از بررسی توسط متخصص بهترین راهکار درمانی به شما ارائه شود.

  • فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند علت اصلی شانه درد را تشخیص دهند.
  • فیزیوتراپیست با بررسی فعالیت‌های روزمره فرد در خانه و محل کار بهترین اقدامات برای جلوگیری از تشدید درد شانه را تجویز می‌کند.
  • فیزیوتراپی می‌تواند مانع از آسیب دیدگی بیشتر شانه شده و جراحی شانه را به تاخیر می‌اندازد.
  • با استفاده از فیزیوتراپی می‌توان عضلات شانه را تقویت کرد و از آسیب دیدگی مجدد آن جلوگیری کرد.

تماس سریع

  • Address آدرس خود را وارد کنید
  • Phone 888-123-4567 / 888-321-7654