خانه مفصل آرنج

درد آرنج یک درد شایع در میان افرادی است که مجبور به حرکت مکرر آرنج‌هایشان هستند. افرادی که ورزش‌هایی مانند تنیس و گلف انجام می‌دهند و یا افرادی که در محل کارشان مجبور به استفاده مکرر از بازوهایشان هستند مستعد ابتلا به آرنج درد هستند. در این مقاله قصد داریم به بررسی علت درد آرنج بپردازیم و در نهایت به بیان نکاتی درباره فیزیوتراپی آرنج و مزایای آن خواهیم پرداخت.

درد آرنج نشانه چیست؟

معمولا بیشتر دردهای آرنج خطرناک نیستند و در عرض چند روز با استراحت و درمان‌های خانگی برطرف می‌شوند. درد آرنج معمولا از بافت‌های نرم تحت فشار یا ملتهب مانند تاندون‌ها ناشی می‌شود. افرادی که دچار آرنج درد می‌شوند، به طور معمول می‌توانند این درد را خودشان با مسکن‌های بدون نسخه و چند روز استراحت درمان کنند و ممکن است نیازی به مراجعه به پزشک نباشد.

یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که استراحت طولانی به هیچ وجه توصیه نمی‌شود؛ زیرا عدم حرکت باعث سفت شدن مفصل شده و ضعیف شدن عضلات اطراف آرنج را به همراه دارد که احتمال بروز علائم بیشتر را افزایش می‌دهد. تمرینات ساده می‌تواند به کاهش خطر مشکلات بعدی کمک کند. لازم به ذکر است که درد طولانی مدت آرنج می تواند ناشی از آرتروز باشد.

اگر آرنج درد دارید و درد شما طی یک تا دو هفته بر طرف نشد، لازم است که توسط یک پزشک متخصص یا فیزیوتراپیست مورد ارزیابی قرار گیرید. علاوه بر این فیزیوتراپی آرنج نیز می‌تواند نقش مهمی در مدیریت درد و اختلالات عملکردی موجود در اطراف مفصل آرنج داشته باشد. فیزیوتراپیست ها آناتومی آرنج را به خوبی می‌شناسند و می‌توانند با اعمال تکنیک‌های مختلف و ارائه برنامه تمرینی مناسب، درد آرنج را تسکین دهند.

عملکرد مفصل آرنج چگونه است؟

مفصل آرنج جایی است که استخوان بلند بازو با دو استخوان ساعد که رادیوس و اولنا نامیده می‌شوند، برخورد می‌کند. این یک مفصل به صورت لولا است و به شما امکان می‌دهد بازوی خود را خم کنید. قسمت بالایی رادیوس قابلیت چرخش دارد و کمک می‌کند تا بتوانید ساعد خود را بچرخانید.

در انتهای استخوان بازو دو قسمت استخوانی وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را در دو طرف آرنج خود احساس کنید. این استخوان‌ها عبارتند از:

  1. اپیکوندیل جانبی (lateral epicondyle) در قسمت بیرونی بازوی
  2. اپیکوندیل داخلی (medial epicondyle) در داخلی بازو

ماهیچه‌های متصل به قسمت بیرونی استخوان بازو به شما کمک می‌کنند مچ دست و انگشتان خود را صاف کنید. این ماهیچه‌ها از طریق عصب رادیال که در خارج از آرنج حرکت می‌کند به مغز و سیستم عصبی متصل می‌شوند.

ماهیچه‌های متصل به داخل استخوان بازو به شما کمک می‌کنند مچ دست و انگشتان خود را خم کنید و به شما اجازه می‌دهند اشیا را بگیرید. این ماهیچه‌ها از طریق عصب مدیان که از جلوی آرنج می‌گذرد به مغز و سیستم عصبی متصل می‌شوند.

عصب اولنار که در قسمت داخلی آرنج قرار دارد عمدتا مسئول حرکات ماهیچه‌های کوچک دست است. این ماهیچه‌ها برای حرکات دقیق و ظریف دست مفید هستند.

علاوه بر این طناب‌های محکمی در آرنج وجود دارد که به ثابت نگه داشتن مفصل کمک می‌کنند. تاندون‌ها، ماهیچه‌ها را به استخوان ها متصل می‌کنند و رباط‌ها استخوان‌ها را به هم متصل می‌کنند.

علت درد آرنج چیست؟

در بیشتر موارد درد آرنج به دلیل کشیدگی یا التهاب بافت‌های نرم مانند تاندون‌ها یا رباط‌ها است. این موارد معمولا پس از چند روز با درمان‌های خانگی بهبود می‌یابند و نیاز به بررسی‌های جدی‌تر نیست.به عقیده اکثر پزشکان، درد ارنج اغلب به دلیل استفاده بیش از حد از آن ایجاد می‌شود. بسیاری از ورزش‌ها و مشاغل به حرکات مکرر دست، مچ و بازوها نیاز دارند، از این رو ممکن است باعث آسیب دیدگی ارنج شوند. درد آرنج ممکن است گاهی به دلیل آرتروز باشد، اما به طور کلی، مفصل آرنج شما نسبت به بسیاری از مفاصل دیگر کمتر در معرض آسیب ساییدگی قرار دارد.

به طور کلی دلایل ارنج درد می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

  • شکستن دست
  • بورسیت (التهاب مفاصل)
  • در رفتن آرنج
  • آرنج تنیس بازان
  • آرنج گلف بازان
  • استئوآرتریت (بیماری که باعث از بین رفتن مفاصل می شود)
  • استئوکندریت دیسکانس
  • آرتریت روماتوئید (بیماری التهابی مفصل)
  • رگ به رگ شدن
  • تاندونیت

فیزیوتراپی آرنج چگونه باعث کاهش درد آرنج می‌شود؟

هدف از فیزیوتراپی آرنج در اغلب موارد کاهش درد، جلوگیری از ساییدگی بیشتر مفصل آرنج و همچنین محافظت از مفاصل اطراف یا حتی ساختارهای دورتر از مفصل آرنج (مانند شانه) است.اگر در زمان مناسبی برای فیزیوتراپی آرنج مراجعه کنید، پزشک فیزیوتراپیست می‌تواند با ارزیابی آرنج شما و تشخیص علت اصلی آرنج درد، برنامه درمانی مناسبی برای شما تجویز نماید. این برنامه درمانی ممکن است شامل ترکیبی از تکنیک‌های فیزیوتراپی و تمرین‌های ورزشی باشد.

چه زمانی باید برای فیزیوتراپی آرنج به پزشک مراجعه کنیم؟

بیشتر موارد درد آرنج به خودی خود و یا با درمان‌های ساده بهبود می‌یابد. اما در صورت مشاهده موارد زیر لازم است به پزشک یا فیزیوتراپیست مراجعه کنید:

  • اگر درد شما بعد از دو هفته مصرف مسکن و استراحت دادن به آرنج بهبود نیابد
  • اگر احساس گزگز، بی‌حسی یا ضعف در بازو یا دست خود دارید
همچنین در صورت مشاهده علائم زیر باید مستقیما به بخش حوادث و اورژانس بیمارستان مراجعه کنید:
  • اگر به صورت ناگهانی متوجه علائمی مانند درد شدید در آرنج شوید که نتوانید بازویتان را حرکت دهید.
  • در صورتی که درد آرنج همراه با علائمی مانند تورم، تب، گرما و قرمزی. بود. این علائم می‌تواند نشانه‌ای از عفونت مفصل آرنج باشد.
  • اگر احساس می‌کنید آرنجتان شکسته است. این اتفاق احتمالا به دنبال یک آسیب آشکار مانند ضربه مستقیم یا افتادن روی دست رخ می‌دهد. شکستگی باعث درد و معمولا کبودی و تورم می‌شود.

اگر دچار آرنج درد هستید به کلینیک فیزیوتراپی محیا در شهر قم مراجعه نمایید تا پس از بررسی توسط متخصص سرکار خانم زهرا خدابخشی، بهترین راهکار درمانی به شما ارائه شود.

مزایای فیزیوتراپی آرنج

افراد مبتلا به شرایط خفیف درد آرنج ممکن است از فیزیوتراپی برای به حداقل رساندن درد و بازگرداندن حرکت بهره‌مند شوند. فیزیوتراپی ارنج ممکن است به بازیابی قدرت و حرکت کمک کند و به بیماران مبتلا به درد آرنج اجازه دهد تا به تدریج فعالیت های عادی خود را از سر بگیرند.
درمان های اولیه فیزیوتراپی ارنج ممکن است شامل یخ درمانی، تحریک الکتریکی و ماساژ باشد تا به کنترل درد و تورم کمک کند. با شروع درمان، ممکن است از تمرینات بیشتری برای افزایش حرکت آرنج استفاده شود.

به طور کلی فیزیوتراپی برای درد آرنج سه مزیت مهم دارد که عبارتند از:

  1. تسکین درد
  2. بهبود دامنه حرکت
  3. کاهش خطر آسیب در آینده

استفاده از فیزیوتراپی برای تسکین درد آرنج

فیزیوتراپی یکی از روش‌های اصلی برای کاهش درد آرنج به شمار می‌رود. درد آرنج یکی از علائم معمول آسیب‌های ورزشی مانند آرنج تنیس بازان و آرنج گلف باز است. این شرایط به ترتیب باعث آسیب به تاندون‌های خارجی و داخلی آرنج می‌شود.آسیب دیدگی تاندون همان چیزی است که باعث احساس درد در شما می‌شود، و در صورت بهبودی می‌تواند منجر به ایجاد بافت اسکار در این تاندون‌ها شود که حرکت را محدود می‌کند و در نهایت منجر به درد بیشتر خواهد شد. فیزیوتراپیست ها می‌توانند از گزینه‌های درمانی مختلف برای کاهش درد، شکستن بافت اسکار و بهبود تحرک آرنج استفاده کنند.

کاربرد فیزیوتراپی در افزایش دامنه حرکت آرنج دست

موضوع دیگری که فیزیوتراپی درد آرنج می‌تواند به آن کمک کند کاهش دامنه حرکتی آرنج است. دامنه حرکت مقداری است که می‌توانید یک مفصل را حرکت دهید و این مساله می‌تواند به طور جدی تحت تاثیر آسیب‌های آرنج قرار گیرد. آرنج تنیس بازان یا گلف بازان می‌تواند منجر به ضعف یا ایجاد محدودیت در عضلات ساعد شود و از آنجاییکه این عضلات برای حرکت مفصل آرنج حیاتی هستند، دامنه حرکت آرنج به شدت کاهش می‌یابد

استفاده از یک تکنیک درمانی مانند ورزش درمانی و فیزیوتراپی می‌تواند به تقویت عضلات ساعد کمک کند. تقویت این عضلات می‌تواند به بازگرداندن دامنه طبیعی حرکت آرنج شما کمک کند. تکنیک‌های دیگری مانند تحریک بافت نرم با کمک ابزار (IASTM) نیز می‌تواند به بهبود حرکت عضلات ساعد کمک کند و همچنین می‌تواند باعث بهبود دامنه حرکتی آرنج شود.

تماس سریع

  • Address آدرس خود را وارد کنید
  • Phone 888-123-4567 / 888-321-7654